En uke i Orléans [2021] – mellomnivå

Vi inviterer deg til en spennende uke i ett av Frankrikes fineste områder, Loire-dalen.

 

Dato
fra til
Pris
7900 NOK

Uken vil være en intensiv språkopplevelse, men også rik på kultur, historie og gastronomi. Vi vil ta imot deg i Orléans, regionens hovedstad. Tilbudet inkluderer en dags ekskursjon i Loire-dalen. Denne uken står kongebyen Amboise på programmet.


Vi vil ta imot deg dagen før kursstart. Vi kan eventuelt arrangere en transfer fra Paris med biltjeneste. Ankommer du med tog på Orléans jernbanestasjon, kan vi hente deg og hjelpe med å finne veien til hotellet ditt. Når alle er kommet vil vi treffes til en presentasjon av deltakerne og ukens program. Etterpå er du velkommen til å delta på en felles middag. Den er ikke inkludert i prisen.

Undervisningen starter på søndag. Denne dagen vil vi begynne å bli kjent med Orléans. Morgenundervisningen brukes til å lære om byens historie. Orléans er hovedstaden i den nydannede regionen Centre-Val de Loire. Byen har en lang historie knyttet til kongemakten i Frankrike. En av de mest kjente kampene under 100-årskrigen mellom Frankrike og England fant sted der: i 1429 ble byen frigjort av Jeanne d’Arc som nå er byens helt og blir feiret i mai hvert år. Selvfølgelig er elven Loire en severdighet i seg selv. I den historiske bykjernen finner vi den vakre gotiske katedralen, renessansepalasset Grolot som nå er blitt rådhus. Gågatene fra katedralen ned til elven er blitt velrenovert og der kan du også finne mange cafeer og restauranter.

Undervisningen blir sentrert rundt to tema som vil utførskes gjennom ulike aktiviteter. Temaene defineres når deltakerer- listen er klar. Mandag og tirsdag blir viet til det første tema. I tillegg til at gruppen jobber med tekster, videoer, filmer, tilbyr læreren også noen grammatikk-oppgaver slik at deltakerne kan få mer bredde i sin formuleringsevne. På torsdag og fredag skal vi jobbe med tema to.

Hovedformålet med disse språkreisene er å øke deltakternes flyt. Derfor bruker vi også tid med rollespil og med å takle utfordringene deltakerne har med fransk uttale og melodi.


Ekskursjon i loire-dalen

I år har vi bestemt oss for å samle alle besøk i en full dag (onsdag) i stedet for to halve dager. Dagens mål er å gi deltakerne mulighet til å bli bedre kjent med Loire-dalen og dennes turistiske og gastronomiske perler. Vi skal kjøre neddover elven mot Altanteren til kongebyen Amboise. Vi vil besøke slottet og snakke om Leonardo Da Vinci som døde der i 1519. På veien tilbake til Orléans vil vi stoppe i Chaumont. Alle hageelskere vil få gleden å kunne beundre stedets hagefestival.

Uken avsluttes etter de siste timene på fredag formiddag. Planlegger du å ta to ukers kurs har du da tid til å dra til Paris eller reise mer i Loire-dalen.

Vi gjør oppmerksom på at det kan komme endringer i programmet.


Thierry foran slottet i Blois

Reiseleder

Thierry Guénin, Atelier24s daglig leder, vil både være læreren deres og guide i denne fine regionen hvor hans fars familie kommer fra. Han har utdanning i språkdidaktikk fra Universitet i Grenoble og underviser også i Alexander-teknikk. Han har en rekke interesser: kultur, historie, politikk og samfunnsutvikling.

 

Oppdag Loire-dalen

Dato
fra til
Pris
7900 NOK