Alle kursene våre skal nå gjøres digitale

Bli kjent med Zoom!

Vi har alle fått med oss at regjeringen har iverksatt svært omfattende tiltak for å begrense spredningen av corona-viruset (COVID-19). Atelier24 følger rådene fra helsemyndighetene nøye, og på grunn av utviklingen de siste dagene har vi besluttet at alle kursene våre nå skal gjøres digitale. For å få til dette, vil vi benytte den digitale anerkjente konferansetjenesten Zoom, som blant annet benyttes ved Universitetet i Oslo. 


Zoom er en ledende aktør innen moderne videokonferanseløsninger for bedrifter over hele verden. Zoom er en enkel og pålitelig skybasert plattform for video- og talekonferanser, samarbeid, chat og webinarer, og den fungerer like bra uavhengig av om du bruker tjenesten på mobil, datamaskin, telefon eller som konferanseromsystem. 

Med Zoom får dere tilgang til et virtuelt klasserom, hvor dere vil se både læreren og de andre deltakerne, og hvor dere får muligheten til å snakke sammen. Du kan rekke opp hånda, skrive kommentarer, dele filer, bilder osv. Du kan også dele skrivebordet på datamaskinen din med de andre. 

Det tar nok litt tid å venne seg til denne undervisningsformen, men det er en veldig fin måte å fortsette å utvikle franskkunnskapene dine på. Tjenesten er veldig brukervennlig, men hvis du har spørsmål eller trenger litt hjelp med å starte opp, så ta gjerne kontakt med oss.


Når du får en Zoom-invitasjon fra oss, vil du se en felles lenke markert i blått. Klikk på lenken, og du vil bli bedt om å laste ned og kjøre Zoom. En zip-fil vil så bli lastet ned til datamaskinen din. Klikk på på filen og innstallér programstarteren. Hvis læreren din ikke har startet timen enda, vil du se en beskjed som sier “Please wait for the host to start this meeting”. 

Når læreren starter undervisningen, vil et Zoom møte-vindu åpne seg, klikk på “Join Audio Conference by computer”. Du kommer nå inn i det digitale klasserommet. For å koble til ditt kamera, klikk på kamerasymbolet nederst til venstre. For detaljert info-film om hvordan du installere Zoom, klikk på lenken HER. 

Lykke til, og velkommen til digitale undervisning fremover!