Årets beste franske låt er...

Bli med på Victoires de la Musique-seremonien!

Forrige helg så mange i Frankrike Victoires de la Musique-seremonien på TV. Les Victoires er en årlig fransk prisutdeling arrangert av det franske kulturdepartementet og fagfolk fra musikkbransjen for å anerkjenne og feire årets beste musikkprestasjoner. Denne prisutdelingen var i fokus på franskkursene våre hele uken som gikk.

Den årlige seremonien byr på opptredener fra fremtredende artister, og det deles ut priser for årets beste låt, beste album, beste artist og så videre. Prisene er den franske ekvivalenten til Grammy Awards og Brit Awards – eller Spellemannprisen. 

I år vant rapperen OrelSan prisen for beste artist, og låten hans L'odeur de l'essence, vant klassen for beste låt.

Gjennom fire album har Norman OrelSan blitt en av de viktigste artistene i Frankrike. Hans album Civilization, utgitt i november, toppet salget for året 2021. OrelSan – som ser på seg selv som en forteller – sier at han tenker på albumene sine som forskjellige opus av samme historie, litt som en serie som James Bond. Rapperen, som noen ganger blir sammenlignet med den franske sangeren Renaud eller amerikanske Enimem, tar et ironisk, uforskammet, men også empatisk blikk på det franske samfunnet.

På tirsdag jobbet vår gruppe Champs-Élysées (på nivå B2) med teksten til L'odeur de l'essence. Sangen tematiserer ulike aktuelle problemer. Da han var gjest hos Augustin Trappenard på France Inter, forklarte OrelSan tittelen slik: « Den må ses omtrent som den følelsen man kan få i møte for mye mediastøy, for mye informasjon. Vi lever i en periode der folk er i en konstant reaksjonsmodus. Man må ta et steg tilbake.» 
Les her begynnelsen:

La nostalgie leur faire miroiter la grandeur d'une France passée qu'ils ont fantasmée
(Regarde), l'incompréhension, saisir ceux qui voient leur foi dénigrée sans qu'ils aient rien demandé
(Regarde), la peur, les persuader qu'des étrangers vont v'nir dans leurs salons pour les remplacer
(Regarde), le désespoir, leur faire prendre des risques pour survivre là où on les a tous entassés

KONVERSASJONSKURS 

PROGRESSIV B2
Groupe Champs-Elysées
tirsdager kl. 17:00-18:30

Hos Atelier24 jobber vi i små grupper. Så langt det blir ledige plasser i gruppen kan du gjerne være med. Har du lyst til å være med på denne gruppen, send oss gjerne en e-post.

La et franskkurs være årets hyggeligste eventyr. Vi har flere kurs som passer for deg. 
Sjekk programmet med å besøke våre nettsider!