Atelier24 inviterer til en litterær reise rundt Middelhavet

Fredag 18. juni inviterer Hélène og Thierry til en ny episode av Atelier24s Café Littéraire. Denne gangen har de to lærerne bestemt seg for å ta deg med til en litterær reise rundt Middelhavet. 


Syv ganger i året holder Atelier24 sin Café Littéraire, et sosialt og litterært treff for alle som er interesserte i franske bøker. Hver gang plukker vi ut en del bøker fra våre favoritter. Det kan være både klassikere og nylig utgitte bøker. Vi presenterer forfatterne, temaene og leser noen utdrag. Vi krydder gjerne presentasjonene med noen passende videoer. 


Neste Café vil avholdes digitalt den 18. juni (se detaljene under). Vi har denne gangen bestemt oss for en litterær tur i Méditerranée (Middelhavet). Vi vil ta dere med til begge sider av havet. Reisen vil starte i Marseille, Frankrikes største havneby. Byen – som ble anlagt rundt 600 fvt. – har helt siden antikken vært en viktig handelsby. Den ligger i en stor bukt øst for elven Rhônes delta.
 

Mange forfattere og regissører ble inspirert av Marseilles betagende atmosfære, ikke minst Dumas for sin verdensberømte historiske roman Greven av Monte Cristo. I den første delen av romanen sitter hovedpersonen, Edmond Dantès, fengslet i Château d'If i Marseille. 

Chateau d'If

Café Littéraire
Un voyage en Méditerranée
fredag 18. juni kl. 17-18

Bruk denne lenken HER for å komme inn i det virtuelle møterommet! 
ID: 825 9070 7039
Passord: 692326