Bli kjent med Marcel Proust!

Vi inviterer deg til et introduksjonskurs til «På sporet av den tapte tid».

Vi inviterer deg til en introduksjon til På sporet av den tapte tid, en av de største bøkene på 1900-tallet.

Det er blitt sagt at Proust var litteratur, slik Bach var musikk. Imidlertid er det fortsatt mange som blir skremt eller forvirret av hans forfatterskap. For å hjelpe dem å orientere seg i det store verket har Bernard de Fallois, en av de største spesialistene på Prousts arbeid, skrevet en lett og inspirerende introduksjonsbok.

I denne introduksjonen sikter han fremfor alt mot klarhet og knapphet. Han klarer å bringe frem det mest vesentlige du trenger å vite for å kunne lese På sporet av den tapte tid i sin helhet, beundre verkets nyskapenhet, og forstå dets storhet. Han viser også at Proust hadde en fantastisk humor og besatt en komisk penn.

På sporet av den tapte tid ble utgitt i syv deler mellom 1913 og 1927. Verket skildrer en ung manns oppvekst og dikterkall samt det franske aristokratiets forfall i tiden før og etter 1900. Proust ville formidle opplevelsen av hvordan tiden flyter avsted, opplevd innenfra et menneskes psyke. Med På sporet av den tapte tid bidro Proust til å endre romankunsten.

Kurset er rettet mot alle litteraturelskere som er nyskjerrige på Prousts forfatterskap. Du vil bli bedre kjent med hva På sporet av den tapte tid handler om. Hvem er hovedkarakterene? Vi vil lese også utdrag fra de syv bøkene.

På sporet av den tapte tid


FRANSKKURS | BOKPRAT B2/C1
Introduction à
La recherche du temps perdu

mandager kl. 17:45-19:15
fra 20. januar til 16. mars 2020
16 timer – 2960 NOK
Lærer: Emmanuel Leclaire
Kurssted: Atelier24, Torggata 10

Påmelding