Bli kjent med Nina Bouraouis forfatterskap

På lørdag inviterer Litteraturhuset til et foredrag om forfatteren

I foredragsserien Skeive klassikere inviterer Litteraturhuset til et foredrag om Nina Bouraouis roman Garçon manqué. Boken handler om både kulturell og seksuell identitet. Med ultrakorte setninger som oppleves som slag i ansiktet, forteller Bouraoui vanskeligheten med å våre både algerisk eller fransk, revet mellom de to breddene av Middelhavet, og viljen til å være gutt i stedet for jente.

LITTERATUR | FOREDRAG

Bli kjent med Nina Bouraouis forfatterskap
Boken “Garçon manqué“ av Nina Bouraoui
Garçon manqué av Nina Bouraoui

Skeive klassikere
Litteraturhuset, Oslo


På lørdag kommer professor emerita Ellen Mortensen for å holde et foredrag om romanen Garçon manqué (Guttejente) av Nina Bouraoui fra 2000.

Nina Bouraoui (f. 1967) er en fransk-algerisk forfatter, og er, som dere sikkert vet, en av de fremste franskspråklige samtidsforfatterne. Hun har skrevet nærmere 20 bøker siden debuten i 1991, og kretser rundt temaer som rotløshet, begjær og identitet i sitt forfatterskap. For norske lesere er hun kanskje aller mest kjent for Alle mennesker har en naturgitt trang til å vite, som kom i norsk oversettelse i 2020. Garçon manqué er basert på Bouraouis egen oppvekst, og romanen er både dypt personlig i hennes egen utforskning av kjønn, og representativ for en hel generasjon fransk-algeriere i deres jakt på tilhørighet.

Ellen Mortensens foredrag om Garçon manqué er en del av foredragsserien Skeive klassikere. [Omtale fra Litteraturhuset | foto: © Patrice Normand 2021]

Litteraturhuset, 14. mai kl. 15 – Mer info om foredraget >

La et franskkurs være årets hyggeligste eventyr. Vi har flere kurs som passer for deg. 
Sjekk programmet med å besøke våre nettsider!