Bli kjent med Valérie Perrins forfatterskap

Vi inviterer til en spennende bokprat om hennes første roman

Med utgivelsen av Å vanne blomster om kvelden har Valérie Perrin blitt en stor litterær  stjerne i Norge. Den norske versjonen av romanen hennes har toppet salget i flere uker og fått strålende anmeldelser. For å bli bedre kjent med Perrins forfatterskap inviterer Atelier24 til en bokprat viet hennes første roman, Les oubliés du dimanche.

Hos oss er en bokprat en spennende bokklubb med lærer. Hver uke leser du noen sider, og disse blir utgangspunkt for diskusjonen i timene. Innholdet kan åpne for spennende samtaler om karakterenes oppførsel, deres følelser og om bruk av språket. I forbindelse med denne boka vil vi sannsynligvis snakke om fransk familieliv, helsesystemet, og kanskje litt om andre verdenskrig. Bli med!

FRANSKKURS | BOKPRAT

Boken "Les oubliés du dimanche" av Valérie Perrin
Les oubliés du dimanche av Valérie Perrin

tirsdager kl. 11:00-12:30
fra 13. september til 6. desember 2022
12 økter – 4990 NOK 
Atelier24, Torggata 10, Oslo
Klikk her for påmelding... 


Justine Neige er 21 og helsefagarbeider ved sykehjemmet Les Hortensias. Hun bor i Milly i Bourgogne sammen med besteforeldrene. De oppdro henne og kusinen Jules etter at foreldrene til begge barna døde i en forferdelig bilulykke. Justines liv er litt trist, litt kjedelig. Hennes kilde til glede er Hélène, en beboer ved Les Hortensias som hver dag forteller Justine om fortiden sin og om sitt kompliserte kjærlighetsforhold til den kjekke Lucien.

Men hverdagen på sykehjemmet blir plutselig forstyrret. En anonym varsler ringer familiene for å melde om dødsfallet til en av beboerne og ber dem møte opp på Les Hortensias neste dag. Familiene blir overrasket over å oppdage at deres slektning fortsatt er i live. På sporet av denne varsleren trekkes Justine inn i  etterforskningen av en annen gåte: omstendighetene rundt foreldrenes død.

Valérie Perrin liker å veve sammen flere historier og flere epoker. I denne romanen  næres handlingen av tre tråder: Justines daglige liv i Milly, foreldrenes død på midten av 1990-tallet og Hélènes liv. Historien har et rikt persongalleri, og forfatteren vet å gjøre personene varme og levende, samtidig som hun avslører deres styrker og mangler. Perrin forankrer historien sin i en hverdag dominert av manuelt arbeid og konkrete handlinger. Det kan være Justine som tar vare på  beboerne ved Les Hortensias, hennes bestemor som reparerer en lekkasje eller lager mat. Det kan være Hélène, som lider av dysleksi, som lærer å lese med fingrene i bøker i blindeskrift utlånt av Lucien. 

Som i Å vanne blomster om kvelden klarer Valérie Perrins sjenerøse fortellerstil enkelt å formidle kunsten å overleve de mest personlige drama. 

La et franskkurs være årets hyggeligste eventyr. Vi har flere kurs som passer for deg. 
Sjekk programmet med å besøke våre nettsider!