BOKPRAT – Les "L'élégance du hérisson" av Muriel Barbery!

Hver torsdag samles bokelskere til kurset Bokprat B2. Dette semesteret skal gruppen jobbe med romanen L'élégance du hérisson av Muriel Barbery. Bli med!

BOKPRAT-kurs passer perfekt for deg som liker å lese. I denne gruppen (på nivå B2) leses det ca. 30-40 sider hver uke. Hélène sender på forhånd ut en serie spørsmål som utkangspunkt for hver økt. Spørsmålene legger grunnlaget for spennende diskusjoner og meningsutvekslinger om temaene, karakterene og fortellingens utvikling. Denne høsten har Hélène plukket ut L'élégance du hérisson (Pinnsvinnets eleganse) av Muriel Barbery (2006).

"Pinnsvinets eleganse er en vakker og rørende bok om to pessimistiske grinebitere som hater verden. Den er vakker, fordi den også legger vekt på de skjøre glimtene av skjønnhet de to hovedpersonene opplever i sin hverdag, og rørende, fordi den skildrer dem uten sentimentalitet og likevel gjør oss glad i dem." skriver Thomas Berg i bokselgerklubben.no.

Hva har boken å gjøre med pinnsvin, lurer du på? Her får du litt av forklaringen: "Under pinnsvinets ikke akkurat gjestmilde og innbydende overflate finnes et ømt, smidig, elegant, tilpasningsdyktig og klokt vesen. Pinnsvinet er i dette tilfellet Renée, en 54 år gammel enke og en av de få gjenværende portnerkonene i Paris. Hun er redd for å få sparken dersom beboerne i luksusleilighetene oppdager at hun er mer kunnskapsrik enn de fleste. Reneé dyrker derfor i smug sin kjærlighet til litteratur og musikk, kunst og filosofi. Den første som mistenker at Renée ikke er helt den hun utgir seg for, er den 12 år gamle Paloma, datteren i en av snobbefamiliene, som fra å ville ta livet av seg, finner mer og mer mening med verden i sine samtaler med Renée." Bokkilden.no

Med mer enn 6 millioner solgte eksemplarer har Pinnsvinets eleganse vunnet leserhjerter over hele verden. Boken vant den franske bokhandlerprisen i 2007.

BOKPRAT, l'élégance du hérisson

Øvingskurs B2
BOKPRAT | L'élégance du hérisson

torsdager kl. 17:00-18:15
fra 2. september 2021 til 25. november 2021
Kurssted: Atelier24, Torggata 10, Oslo
Pris: 3890 NOK

Påmelding