Farvel til Gary! Velkommen til Camus!

På onsdagskveldene inviterer Atelier24 til spennende litterære opplevelser... Bli med! 

Hver onsdag samler kurset Bokprat B2 noen av våre mest avanserte elever. Dette semesteret har gruppen jobbet med romanen Les racines du ciel av Romain Gary. I forrige uke gjorde de seg ferdig med boken og sa farvel til dens uforglemmelige elefanter og rollefigurer.

Alle deltakerne ble veldig grepet av denne sterke historien som utspiller seg mellom Tsjad og Sudan på 1950-tallet. Hovedkarakteren er en franskmann som overlevde konsentrasjonsleirene, og som bestemte seg etter krigen for å reise til Afrika for å forsvare elefantene.

Einar som tok kurset sier: "Les racines du ciel er en spennende bok fra vår nære fortid, men som oppleves som mer aktuell enn noensinne. Er det en motsetning i å ville ta vare på natur og dyr på den ene siden samtidig som man hjelper mennesker i kampen mot undertrykkelse, sykdom og fattigdom? Bokens tese er at omsorg for dyr er i menneskenes egen interesse, og ikke et utslag av misantropi. Naturvern er også menneskevern."  

I januar vil gruppen bli kjent med en av de viktigste forfatterne i fransk litteratur i det 20. århundret, Albert Camus. Hélène har foreslått å lese boken Noces, suivi de l'été. I denne boken hyller Camus solen, havet og sitt elskede Algerie.

Boken Noces, suivi de l'été av Albert Camus

Konversasjonskurs B2
BOKPRAT | Noces

onsdager kl. 17:00-18:15
fra 6. januar 2021 til 3. februar 2021
Kurssted: Atelier24, Torggata 10, Oslo
Pris: 1760 NOK

Påmelding

Meld deg på og bli kjent med Camus' forfatterskap!
Før kursstart anbefaler Helene to videoer. I den første leser Camus selv de siste lyriske sidene av Noces, og i den andre vil du få høre om Camus' liv.