Følg presidentsvalget med Emmanuel

Mange av våre elever har vist en sterk interesse for presidentsvalget 2022. For å bedre forstå valgkampen inviterer Emmanuel til en spennende reise i det franske politiske systemet.

Det kommende presidentsvalget i Frankrike er blitt et hett tema på våre kurs. Elevene ønsker å bedre forstå det politiske spillet, forskjellene mellom partiene og maktfordelingen mellom institusjonene. Hvem andre enn vår egen Emmanuel kan gi en innføring i fransk politikk. Hva vil det si å leve i Den femte republikk? Hva er dets viktigste institusjoner?

Emmanuel vil snakke om maktfordelingen mellom Presidenten, regjeringen, Nasjonalforsamlingen (Assemblée Nationale) og Senatet. Han vil gå igjennom de viktigste politiske partiene og valgsystemet. Hver presentasjon vil også være utgangspunkt for å diskutere likheter og forskjeller mellom det franske og det norske politiske systemet. Med utgangspunkt i kunnskapen om det politiske systemet vil gruppen også hver gang ta for seg en aktuell artikkel knyttet til valgkampen.

Hver seanse vil dermed ha to hovedbolker:

  • Presentasjon av en institusjon under Den femte republikk (45 min);
  • Diskusjon rundt en aktuell artikkel fra valgkampen (45 min).

Alle som er interessert i politikk vil ha glede av dette kurset. Meld deg på i dag!

presidentsvalget i Frankrike

Temakurs B1
Presidentsvalget

torsdag kl. 10:00-11:30
fra 20. januar til 17. mars 2022
8 kursøkter – 3390 NOK

Påmelding