Her er bøkene til høstens bokprat-kurs

Kjære leseentusiaster, vi har valgt ut bøkene som skal stå på programmet i høst og alle våre bokrat-kurs er nå åpne for påmelding. I utvalget vil du bl.a. finne de mest kjente verkene av litterære storheter som Marguerite Duras og Romain Gary. Vi ser fram til å ta imot deg.

BOKPRAT B1 – Bli kjent med populærlitteraturen!

la promesse de l'aube

La promesse de l’aube

ROMAIN GARY (1960)

– Du vil bli en stor mann, min sønn!
Garys mor bar på en ubetinget tiltro til sønnen. Hun var rede til å gjøre hva som helst for at hans liv skulle oppfylle hennes drømmer. Da boken starter har mora vært død i flere år og Gary er blitt en anerkjent forfatter, men også en beundret og dekorert krigshelt. Han forteller historien om oppvekst med sin mor. Han forteller at det var kjærligheten til sin mor som ledet ham til å utfordre verdens dumhet og ondskap.
 

Denne selvbiografiske romanen er en lang beretning om kjærlighet, men kanskje også preget av nag og bitterhet over å ha blitt elsket for mye. En sterk bok om en stort livsverk!

le collier rouge

Le collier rouge

JEAN-CHRISTOPHE RUFFIN (2014)

Tre skjebner og en hund

Vi er i 1919, i en liten by i det franske distriktet Berry, der en krigshelt blir holdt fange i en øde brakke. Foran døra bjeffer hans gamle hund dag og natt. Ikke langt derfra, venter ung kvinne, fremdeles håpefull, mens krigen har fått en dommer til å tvile på sine personlige prinsipper. Tre personer og mellom dem en hund, som også har nøkkelen til gåten. 

Dette er en historie om krig, ​​heltemot, engasjement, ære og lojalitet som snakker rett til leserens samvittighet. Boken får oss også til å elske menneskets beste venn enda mer! Vi vil parallelt arbeide med filmatiseringen av romanen.

Ce que le jour doit à la nuit

Ce que le jour doit à la nuit

YASMINA KHADRA (2008)

En ungdomskjærlighet, et land, et liv... 

Den algeriske forfatteren Yasmina Khadra byr oss på en vakker kjærlighetshistorie og en reise i tiden. Romanen starter i Oran på 1930-tallet. Vi følger livet til Younes fra å være et fattig barn på landsbygden, overlatt til sin vellykkede onkel og hans franske kone, til å bli en gammel mann som reiser til Frankrike for å se igjen gamle venner. Younes befinner seg alltid på grensen mellom to verdener, to kulturer, to familier.

Khadra bruker intime og menneskelige dagligdagse opplevelser for å fortelle Den store historien.

BOKPRAT B2 – Utforsk temaene

L'amant

L'amant (Elskeren)

MARGUERITE DURAS (1984)

Lidenskapelige minner fra 1930-tallets Saigon

Med et poetisk og raffinert språk, forteller Marguerite Duras om sitt lidenskapelige forhold til en ikke navngitt kinesisk mann i et Indokina som ikke lenger eksisterer.

Elskeren oppleves som en kraftfull collage der teksten innehar den samme blendende og kjødelige skjønnhet som tordenvær under monsunen. I følge Duras, forblir lidenskapen hengende over jorda, klar til å nå alle som vil la seg berøres av den. Hva med deg, er du rede?

BOKPRAT C1 – Legg frem dine tolkninger

Les racines du ciel

Les racines du ciel

ROMAIN GARY (1956)

Redd elefantene og dermed menneskeheten!

Gary tar oss med til Tsjad og følger dyreverneren Morel i hans kamp for å redde elefantene fra krypskyttere og fremskrittet. Selv om han blir latterliggjort og hatet, beskyldt for å foretrekke dyr fremfor mennesker, fortsetter "den gale franskmannen" sin utrettelige kamp mot grusomhet mot dyr i alle dets former. 

Hvis du tror at skjønnheten i en elefant kan være med på redde verden, da er denne bokpraten noe for deg! En humanistisk bragd, Les racines du ciel regnes som den første miljøbevisste romanen i fransk litteratur og fikk Goncourt-prisen i 1956.

BOKPRAT B1
Le collier rouge
torsdager kl. 11:00-12:00
fra 10. sept til 29. okt 2020 
7 kursøkter – 1960 NOK
Lærer: Hélène Jollivet
Kurssted: Sandvika

Påmelding

BOKPRAT B1
Le collier rouge
mandager kl. 13:00-14:00
fra 5. okt til 16. nov 2020 
7 kursøkter – 1960 NOK
Lærer: Hélène Jollivet
Kurssted: Torggata

Påmelding

BOKPRAT B1
Ce que le jour doit à la nuit
onsdager kl. 16:45-17:45
fra 2. sept til 25. okt 2020 
12 kursøkter – 4990 NOK
Lærer: Emmanuel Leclaire
Kurssted: Torggata

Påmelding

BOKPRAT B1
La promesse de l'aube
tirsdager kl. 11:00-12:30
fra 8. sept til 1. des 2020 
12 kursøkter – 4990 NOK
Lærer: Emmanuel Leclaire
Kurssted: Torggata

Påmelding

BOKPRAT B2
L'amant / Un barrage
tirsdager kl. 13:15-14:45
fra 8. sept til 1. des 2020 
12 kursøkter – 4990 NOK
Lærer: Emmanuel Leclaire
NETTKURS

Påmelding

BOKPRAT C1
Les racines du ciel
onsdager kl. 17:00-18:15
fra 2. sept til 11. nov 2020 
10 kursøkter – 3560 NOK
Lærer: Hélène Jollivet
Kurssted: Torggata

Påmelding