Januar 2024 | Hva skjer hos Atelier24?

Hele teamet ønsker deg et godt nytt år og vi ser fram til å ta imot deg i januar. Her finner du en oversikt over månedens arrangementer. Vi har en filmvisning. Vi har også en fransk-norsk litteraturkafé og et foredrag om Colettes forfatterskap.

En gratis filmvisning

et bilde fra filmen «Un triomphe»


FREDAG 5. JANUAR
13:00-15:30
Kinoteket
Deichman Majorstuen

Harald Hårfagres gate 2, Oslo

Kontakt oss

Un triomphe – The Big Hit (2020)
en film av Emmanuel Courcol, med Kad Merad

Skuespilleren Etienne lykkes i å få gjennomslag for sitt drømmeprosjekt: teatergruppen han instruerer i et fengsel får gjøre en forestilling på et ekte teater. Han vil at fangene skal fremføre det ikoniske teaterstykket Mens vi venter på Godot av Samuel Beckett. Når forestillingen blir en braksuksess, får det usedvanlige kompaniet lov til å dra på turné utenfor fengselsmurene. Men kan fangene holde seg i skinnet hele veien?

Filmen er basert på den sanne historien om den svenske regissøren Jan Jönsons arbeid med innsatte ved Kumlaanstalten.

Etter filmen vil du kunne delta i en god diskusjon med de andre i salen. En god mulighet til å snakke fransk. Er du interessert i å lære fransk, vil du også kunne treffe Atelier24s team.
 

Franskkurs i Bogstadveien | Møt en av våre lærere

franskkurs hos Atelier24


LØRDAG 6. JANUAR
12:30-17:30
Atelier24

Hegdehaugsveien 34, Oslo

Kontakt oss

Vil du lære fransk i 2024? Atelier24 har kurslokaler på hjørnet mellom Bogstadveien og Josefines gate rett over Christiania Glasmagasin, et av de mest levende områdene i Oslo.

På lørdag 6. januar fra 12:30 til 17:30, vil teamet vårt være der for ønske gamle og nye elever velkomne. Da kan du slå av en prat med en av våre lærere, få en vurdering av nivået ditt og få hjelp til å finne kurset som passer for deg

Du kan booke vurderingssamtalen din på forhånd ved å ta kontakt med oss via mail, sms eller telefon (kontakt@atelier24.no – 41 39 79 40).

Du finner oss ved å bruke inngangen til Christiania Glasmagasin, ta trappen til høyre opp en etasje. Der finner du et venterom som vi henter vi deg fra.
Vi ser fram til å se deg!

Fransk-norsk litteraturkafé i Sandvika

forfatteren Ari Gautier


FREDAG 12. JANUAR
13:00-14:30
Kommunegården Sandvika

Arnold Haukelands plass 10
Sandvika

Kontakt oss

I samarbeid med Sandvika 60+ inviterer vi deg til en spennende litteraturkafé.

Vi er glade for å ta imot forfatteren Ari Gautier. Gautier (1965) er en fransk forfatter av indo-madagassisk opprinnelse. Hans andre roman 'Thinnai' ble utgitt på norsk i mai 2023. Boken er en usedvanlig vakker og fantasirik roman om Frankrikes ukjente koloniarv i India.

Thierry Guénin, daglig leder hos Atelier24 og journalist, vil sammen med skuespilleren Christian Hestø lese noen utdrag både på fransk og på norsk. Etter opplesningen vil Ari Gautier snakke om sitt forfatterskap.

Et foredrag om den franske forfatteren Colette

Den franske forfatteren Colette


LØRDAG 20. JANUAR
13:00-14:30
Deichman Bjørvika

Anne-Cath. Vestlys plass 1
Oslo

Kontakt oss

Forfatter, journalist, skuespiller, danser… Colette hadde mange talenter og var ikke redd for å skape skandale. Hun tok i hevd en individuell frihet i strid mot alle sosiale konvensjoner. Hun lo av fordommer og hånet bebreidelser.

Colette hevdet hun skrev med sin hud. I bøkene hennes finner vi en prosa som gir sansene stor plass. Tekstene hennes er gjennomsyret av en vakker sensualitet.

Vi inviterer deg til å bli bedre kjent med Colettes liv og forfatterskap. Vi vil også lese utdrag av noen av hennes viktigste verk.

Fransk Helt Spontant A2

Fransk Helt Spontant


LØRDAG 27. JANUAR
12:30-16:30
Atelier24

rom 405
Torggata 10, Oslo

Kontakt oss

Vi inviterer våre elever til en litt uvanlig workshop!

Tanken er å nærme seg språk og tale på sitt mest fysiske. Vi vil blant annet bruke rollespil og l og skuespill. Det blir verken skolepulter eller tavle, men mye bevegelse, lyder, tale og dialoger. Det vi ønsker å sette i sentrum, er gleden ved å snakke et annet språk.

Denne workshopen er rettet mot deg som ønsker å utvikle større flyt og trygghet og leter etter et åpent og morsomt sted til å praktisere fransk.

Franskkurs, Atelier24, Brosjyre

Vårprogrammet
Har du bestemt deg for å starte eller fortsette med fransk neste år, eller friske opp gamle franskkunnskaper? Teamet vårt er her for å undervise og veilede deg, med et variert kurstilbud. Bruk lenken her for å lese den digitale versjonen av vår nye brosjyre.

Trenger du hjelp for å finne hvilket kurs ville passe best deg, møt en av våre lærere for en uforpliktende samtale.

Kontakt oss