[Kulturliv 49] To franske musikalske filmperler på kino

Sjekk hva Atelier24 har plukket ut for deg denne uken!

Hver uke plukker vi ut bøker, filmer, podkaster eller andre franske godbiter. Disse gir deg mulighet til å lære fransk, øve eller til å bli bedre kjent med Frankrike og andre fransktalende land. Uke 49 er igjen viet film. Det er ikke så ofte at det er mulig å så mange ulike fransktalende filmer i Oslo i løpet av uken. Denne uken kan du se to musikalske filmperler, den klassiske Les parapluies de Cherbourg og Lemerciers hyllest til Céline Dion, Aline.

MANDAG | LUNDI

plakat til filmen Titane
Gullpalme-vinneren
Titane
Julia Ducorneau (2021)

Julia Ducournau, som tok Cannes med storm i 2016 med debuten Raw, er nå tilbake med en unik og grenseoverskridende ny thriller. Titane vil sjokkere og overraske - ingen vil forlate kinoen uberørt.

Filmen skildrer Alexia (Agathe Rousselle). Hun blir som barn alvorlig skadet i en bilulykke og får operert inn en titaniumplate i hjernen. Som ung har hun utviklet seg til en slags seriemorder, men under en flukt fra myndighetene endrer hun sitt utseende og påstår å være den forsvunnede sønnen til en traumatisert brannmann (Vincent Lindon). Snart eskalerer alt ut av kontroll og Titane utvikler seg til noe som garantert aldri tidligere er sett på film....

Du kan se filmen mandag 6. desember kl. 21:00 på Vega scene...

TIRSDAG | MARDI

Plakat til Lille mamma av Céline Sciamma
En vidunderlig film om minner, vennskap og arv
Petite maman (Lille mamma)
Céline Sciamma (2021)

Etter tapet av bestemora, er Nelly og familien sammen for å rydde ut av mammaens barndomshjem. Hun utforsker huset og områdene rundt. Så en dag møter Nelly ei jevnaldrende jente ved ei trehytte i skogen.

Lille mamma er en ny, kritikerrost filmperle fra den franske Portrett av en kvinne i flammer-regissøren Céline Sciamma. I denne filmen vender hun tilbake til sine nydelige skildringer fra barnas verden, slik hun har vist at hun er en mester i å gjøre i sine tidligere filmer Tomboy, Vannliljer og Girlhood.

Du kan se filmen tirsdag 7. desember kl. 21:00 på Gimle kino...

ONSDAG | MERCREDI

Plakat til den franske filmen Aline
Hyllest til Céline Dion
Aline (the voice of love)
Valérie Lemercier (2021)

Vi befinner oss i Quebec på 60-tallet, der Sylvette og Anglomard får sitt fjortende barn, Aline. I den beskjedne familien står musikken sentralt. Når en produsent oppdager Aline og hennes gylne sangstemme, har han bare én tanke i hodet: Å gjøre henne til verdens største sanger.

Valérie Lemercier har regissert, delvis skrevet og produsert filmen. I Frankrike er Lemercier et komedisk stortalent, et talent som hun har utforsket fra sine første TV-sktetsjer på slutten av 80-tallet, gjennom sine one-woman-show til sine filmer. Hun er også en stor fan av Céline Dion og hennes mål har vært å virkelig feire den canadiske divaen. I Frankrike – der Dion har vært en veldig populær sangerinne siden hun startet på begynnelsen av 80-tallet – har filmen fått strålende tilbakemeldinger både fra kritikere og publikum. 

Du kan se filmen onsdag 8. november kl. 20:00 på Vika kino...

TORSDAG | JEUDI

Plakaten til filmen Les parapluies de Cherbourg
En fargerik og musikalsk romantisk tragedie
Les parapluies de Cherbourg
Jacques Demy (1964)

I filmen møter vi en bilmekaniker som forelsker seg i en jente som jobber i hans mors paraplybutikk i Cherbourg. Skjebnen gjør at de går hver sine veier, men er en gjenforening mulig? I filmen drar Demy sterk inspirasjon fra 50-talls hollywoodmusikaler, samtidig som han setter sitt eget preg på sjangeren. Man kan kjenne igjen hans stil i nyere filmer som f.eks. La La Land. Ikke gå glipp av en av de mest legendariske og minneverdige musikalene noensinne!

Du kan se filmen torsdag 9. desember kl. 19:00 på Vega scene...

SØNDAG | DIMANCHE

En ellevill hyllest til Paris
Zazie dans le métro
Louis Malle (1960)

Zazie i metroen er en spinnvill film, preget av en hektisk og sprudlende energi som er både smittende og smått utmattende. Handlingen utspiller seg i løpet av 48 heseblesende timer, og følger den unge Zazie, en storøyd og frekk liten jente som har mistet foreldrene sine og som kommer til Paris med tog for å bo hos onkelen. 

Du kan se filmen søndag 12. desember kl. 16:00 på Cinemateket...

La et franskkurs være vårens hyggeligste eventyr. Vi har flere kurs som passer for deg. 
Sjekk programmet med å besøke våre nettsider!