"La promesse de l'aube" av Romain Gary

Bli kjent med en av 20-tallets beste romaner i fransk litteratur!

Denne høsten inviterer Atelier24 til et bokprat-kurs om La promesse de l'aube, et av Romain Garys fineste verker.

Avec l'amour maternel, la vie vous fait, à l'aube, une promesse qu'elle ne tient jamais.

Allerede på de første sidene av denne fantastiske romanen stiller Gary boken nøkkelspørsmål: Kan morskjærlighet være farlig? Er du mulig å elske noen for mye? Han påstår dette, men mener han det virkelig? Han forteller at han følte seg presset til å oppfylle morens drømmer, for ikke å skuffe henne og for å gjøre opp for alt hun hadde offret for hans skyld.

Det er et rikt portrett han maler av sin mor, anekdotisk, merkelig og fullt av kjærlighet. Vi følger ham i barndommen i Polen, i morens motesalong, senere til Nice og eksilet i Frankrike. Han beskriver en kvinne som er i overkant bestemt, har høyt temperament, er irriterende og sjarmerende på samme tid. Dette er imidlertid også en roman som leker med sannheten.

Ma mère, lorsqu'elle avait pris une décision, allait toujours jusqu'au bout, et même un peu plus loin.

Gary er en av Frankrikes mest populære og profilerte forfattere. Romanene hans er preget av humanisme og tidskritikk. Hans eget liv var en roman i seg selv. Han var født i Vilnius i 1914, flyttet til Warszawa og senere til Frankrike. Han ble pilot under andre verdenskrig, var fransk diplomat i Los Angeles i slutten av 50-tallet. Han ble gift med Hollywood-stjernen Jean Seberg, fikk Goncourt-prisen to ganger og tok sitt eget liv i 1980.

La promesse de l'aube er en fryd å lese. Den ble nylig filmatisert, så vi vil også bruke klipp fra filmen.

la promesse de l'aube, romain gary, franske bøker, franskkurs

BOKPRAT B1/B2
La promesse de l'aube

tirsdager kl. 11:00-12:30
fra 1. september til 24. november 2020
Kurssted: Atelier24, Torggata 10, Oslo

Påmelding