Lær fransk på en ny måte – en fysisk, rytmisk og kulturell opplevelse

For deg som leter etter nye måter å lære fransk på, har vi en god nyhet. I april lanserer Atelier24 en helt ny kursserie der deltakerne utvikler fransken sin gjennom ulike fysiske aktiviteter. For å vite mer om dette, har vi tatt et lite intervju med Thierry Guénin, mannen bak dette kurset og daglig leder for Atelier24.

Thierry, hvordan er dette kurset blitt til? – Ideen oppsto som et resultat av mine observasjoner som fransklærer og forsker. Jeg anser muntlig fransk som både et fysisk, kulturelt og emosjonelt fenomen. For å få til gode muntlige samtaler trenger man å sette språket inn i en større sammenheng, herunder i rytme, bevegelse og emosjoner. Jeg begynte å utforske ulike undervisningsmetoder som var preget av samme læringssyn. I fjor ledet jeg et forskningsprosjekt tilknyttet Université Grenoble Alpes i Frankrike.

Hva gikk prosjektet ut på? – Jeg skapte et undervisningsprogram for begynnere som var en hybridform av konversasjon og ulike fysiske øvelser. Vi observerte en stor fremgang i flyt og mer generelt i samtaleferdigheter, og intervjuene med deltakerne viste at denne avslappende prosessen hadde gitt dem økt selvtillit. De opplevde at den fysiske tilnærmingen hadde gjort det lettere å aktivere ordforrådet deres og å integrere nye ord. Nå er tiden inne til å åpne denne arbeidsmetoden for alle.

Hvordan har du tenkt deg kurset i praksis? – Ved siden av min utdanning i språkdidaktikk, er jeg også sertifisert lærer i Alexander-teknikk. En del øvelser i kurset er direkte inspirert av denne metoden.

Kan du fortelle litt mer om den? – Alexander-teknikk er en veletablert pragmatisk metode som hjelper til med å bruke kroppen effektivt og balansert, noe som er nyttig for å forstå de fysiske aspektene relatert til det å snakke et nytt språk. Teknikken er godt kjent av musikere, skuespillere og dansere. Personer som opplever kroniske smerter har også blitt tiltrukket av teknikken. Mer generelt er Alexander-teknikk for alle som har lyst til å kjenne kroppen sin bedre og å ta vare på seg selv.

Men hva gjør man under en kursøkt? – Vi snakker, masse! Vi beveger oss! Vi slapper av! Og ikke minst, vi lytter til hverandre. Kroppsbevisshet og avspenningsøvelser er en viktig del av timene og bidrar til å mestre rytmen og lydene i fransk, og til å finne flyt. Øvelsene øker det fysiske velværet og reduserer stress. Dersom man klarer å ta bort unødvendige spenninger, går læreprosessen mye bedre. Noen vil kanskje si at dette er en spennende blanding mellom et konversasjonskurs og en type avslappende yogakurs.

Disse kursene tilbys også online, hvordan er det virkelig mulig? – Et online-kurs handler ikke nødvendigvis om å sitte fiksert foran dataskjermen. I stedet kan man oppleve at det å være hjemme gir god plass til å bevege seg, gå litt rundt eller legge seg ned. Samtidig får man være uforstyrret i sin egen private sfære. Man kan også ta seg en tur på kjøkkenet og lage seg en kopp kaffe.

Hvem passer kurset for? – Alle som lærer seg fransk!

Må man vite noe om Alexander-teknikk for å ta disse kursene? – Det trengs ikke. Kurset er bygget opp for dem som ikke har tidligere erfaringer med teknikken. Hvis du imidlertid har hatt noen alexanderteknikktimer før, vil du kunne dra nytte av disse kunnskapene i løpet av kursene. 

Atelier24 tilbyr også alexanderteknikktimer på fransk. Les artikkelen Noe godt for kroppen din, noe godt for fransken din! 

elever under et kurs

Fransk muntlig


FRANSK MUNTLIG A1 > 
tirsdager kl. 15:30-16:45

FRANSK MUNTLIG A2 >
torsdager kl. 15:30-16:45


Hos Atelier24 jobber vi i små grupper. Så langt det blir ledige plasser i gruppen kan du gjerne være med. Har du lyst til å delta på en kursøkt, send oss gjerne en e-post.

 

La et franskkurs være årets hyggeligste eventyr. Vi har flere kurs som passer for deg. 
Sjekk programmet med å besøke våre nettsider!