Le Tellier vant Goncourt-prisen i år for romanen "L'Anomalie"

Den mest prestisjefulle litteraturprisen i Frankrike, Goncourt-prisen, ble i år gitt til Hervé Le Tellier for L'Anomalie. – foto: Francesca Mantovani © Editions Gallimard

Romanen utspiller seg i juni 2021. Alle passasjerene på en flyreise fra Paris til New York opplever en begivenhet som snur livene deres på hodet. "En virtuos roman der logikk møter magi. L’Anomalie utforsker de skjulte sidene hos oss selv" sier utgiveren.

Hervé Le Tellier (63) er utdannet matematiker og har utgitt noen og tretti bøker (romaner, noveller, dikt og fortellinger). Forfatteren er også medlem av en veldig kreativ organisasjon som heter Oulipo. Når de skriver inventerer medlemmene noen regler som påvirker for eksempel ordvalg eller setningsstrukturer. Den berømte forfatteren Georges Perec som også var medlem, bestemte seg for å skrive sin bok La disparition uten å bruke bokstaven "e". Les mer om Oulipo her.

I det litterære TV-programmet La Grande Librairie snakket Le Tellier om romanen sin og presenterte sin scoubidou-teori. Lytt til ham!
 

Hos Atelier24 får du muligheter til å bli kjent med franske forfattere. Våre BOKPRAT-kurs er konversasjonskurs der vi bruker en bok som utgangspunkt for å diskutere. Ann-Christine som nylig har deltatt på et BOKPRAT-kurs på nivå B2/C1, synes at kveldene hos Atelier24 har blitt et av ukens høydepunkter for henne.

Hva med deg? Sjekk programmet og bli med!

L'Anomalie, Hervé Le Tellier, Goncourt 2020

Konversasjonskurs
BOKPRAT

B2 – Camus, Les Noces – onsdager kl. 17:00-18:15 – mer info 
B2 – tirsdager kl. 13:15-14:45 – mer info 
B1 – tirsdager kl. 10:30-12:00 – mer info