LESETIPS – “La tresse” av Laetitia Colombani

Sjekk ut hvilken bok Atelier24 har plukket ut denne uken!

Mange elever i våre franskkurs er interesserte i å lese franske bøker. Hver uke presenterer vi en bok som en av våre lærere likte eller som en elev har tipset oss om. Denne uken har vi plukket ut La tresse (Fletten) av Laetitia Colombani, en velskrevet roman hvor vi møter tre kvinner fra ulike steder i verden: Sarah bor i Montreal, Giulia på Sicilia, og Smita i Nordøst-India. 

De tilhører ulike miljøer. Sarah er en talentfull senioradvokat med forfremmelse i sikte, Giulia hjelper sin far med familiebedriften som produserer tradisjonelle sicilianske parykker, og den kasteløse Smita jobber som vaskehjelp i landsbyen sin. En hendelse eller en avgjørelse endrer livet deres fullstendig. 

La tresse av Laetitia Colombani

Hver kapittel er viet til en av disse tre kvinnene og Laetitia Colombani fletter hele historien samme med å skifte fra en heltinne til en annen. Hun skildrer på en fin og enkel måte de daglige kampene deres: den vanskelige frigjøringen, de sterke tradisjonene og kvinnenes plass i samfunnet. Boken – som ble en bestselger da den ble utgitt – er hverken dogmatisk eller teoretisk, men den er ikke fri for noen klisjeer og forenklinger. Den er hyggelig og lett å lese, og teksten er ikke for lang. Stort sett kan La tresse være et godt valg for deg som ikke er så vant til å lese franske bøker. 

La tresse, Laetitia Colombani (2017)
Livre de poche, 240 pages (978-2253906568)
Hvis du bor i Oslo, kan du låne boken på Deichman Bjørvika.
Du kan også kjøpe boken hos Atelier24 eller bestille den på nettet (Fnac.com).


La et franskkurs være årets hyggeligste eventyr. Vi har flere kurs som passer for deg. 
Sjekk programmet med å besøke våre nettsider!