To nye franskkurs på Frogner: "Viktig med trivsel!", sier kurslederen

God stemning og lærerike diskusjoner! 

Fra 2. november tilbyr Atelier24 to nye franskkurs for seniorer på Frogner. Hos oss er det viktig at alle føler seg inkludert, trives godt og lærer mye. Hélène Jollivet leder disse to konversasjonskursene. Hun er utdannet som språklærer og har lang erfaring.

Atelier24s to nye konversasjonskurs på Frogner finner sted i lokalene til våre hyggelige latinske samarbeidspartnere Scuola d'italiano i Bygdøy allé. Vi tilbyr et kurs for deg som har noen kunnskaper, men trenger å få økt selvillit til å snakke spontant. Vi har også et kurs for deg som kan en god del fransk og har lyst til å snakke med andre frankofile.

Hélène Jollivet vil være læreren din. Hun er kjent blant Atelier24s elever for sin evne å skape en utrolig hyggelig stemning. Hélène er utdannet som språklærer og har mer en 20-års erfaring. Hun svarer på noen spørsmål om kurset.

din fransklærer Hélène

Hélène, hvem passer kurset Hverdagsfransk (A2, litt øvet) for?
Kurset passer bra for alle som har fullført begynnernivået og har grunnleggende kunnskap om grammatikken. På dette nivået føler du deg fortsatt litt presset når du prøver å holde en liten samtale på fransk. Du trenger ofte hjelp for å kunne formulere setninger og det er dette vi vil jobbe mest med. Målet vårt er å gjøre deltakerne tryggere og modigere.

Kan du si litt mer om din måte å føre et kurs på?
Skape trivsel og god stemning! Det er viktig for meg at alle deltakerne føler seg ivaretatt på kurset og at de opplever gleden ved å kunne uttrykke seg friere på fransk.

Hva slags læreverk brukes på dette kurset?
Hver uke lærer vi å håndtere daglige situasjoner på fransk. Vi tar et tema og la samtalen utvikle seg. For å stimulere diskusjonen finner jeg også tilpasset materiell. Det kan være korte avisartikler, klipp fra filmer eller serier.

Hva med kurset Aktuelle tema (B1 - mellomnivå)?
Kurset er litt mer avansert. Det er egnet for dem som er i stand til å holde en samtale på fransk om vanlige tema, men som har behov for å øke sitt ordforråd.

Hva skjer på dette kurset? 
Elevene tilegner seg ny kunnskap gjennom stimulerende diskusjoner rundt aktuelle hendelser og fransk kultur. Jeg synes at en avslappet atmosfære bidrar positivt til å skape læreglede. Dette er veldig viktig for meg! Jeg plukker ut tilpasset materiell til hvert kurs. Det kan være aktuelle avisartikler, reportasjer, tv-nyheter, filmklipp. Elevene kan også bidra til å finne materiale som er lærerikt og stimulerende.

Franskkurs for seniorer – nivå A2
HVERDAGSFRANSK (gruppe Saint-Tropez)
onsdager kl. 11:00-12:15
fra 2. november til 7. desember 2022
Kurssted: Bygdøy allé 68, Oslo
Pris: 2190 NOK

Påmelding

Franskkurs for seniorer – nivå B1
UTTRYKK DINE MENINGER (gruppe Ajaccio)
onsdager kl. 12:45-14:00
fra 2. november til 7. desember 2022
Kurssted: Bygdøy allé 68, Oslo
Pris: 2190 NOK

Påmelding

La et franskkurs være årets hyggeligste eventyr. Vi har flere kurs som passer for deg. 
Sjekk programmet med å besøke våre nettsider!