Se på franske filmer hjemme

Strømm franske filmer gratis med Deichman. Sjekk hva Atelier24 har plukket ut for deg!

Visste du at med bibliotekkortet ditt fra Deichman har du tilgang til bibliotekets egen filmstrømmetjeneste, Filmoteket?
Der kan du strømme opptil 8 filmer gratis i måneden. Og den gode nyheten er at de har et godt utvalg av franske filmer! Du kan til og med velge å se dem med eller uten norsk undertekst.

Her er lenkenhttps://filmoteket.no/
Du bare skroller ned på hjemmesiden til du finner kategorien franske filmer.

Denne måneden har Hélène plukket ut to filmer:
«
Jeg har valgt to filmer fra regissør Cedric Klapisch. Han er kjent i Frankrike for sin komedietrilogi som startet med L’Auberge Espagnole i 2002. Disse to nyere filmene er mer bittersøte og melankolske, men fortsatt med en god del humor.»

Deux Moi (Somewhere, somewhere, 2019)

Deux moi

Rémy og Mélanie er begge tretti år og bor i samme bydel i Paris. Begge er ofre for ensomheten i storbyen, i en hyper-connected epoke der man skulle tro møter er enklere... To individer som krysser veier uten å se hverandre. Vil deres veier til slutt krysses? En fin film full av poesi og en ode til den populære bydelen rundt Gare du Nord.


Se på traileren:

Ce qui nous lie (Vår vingård i Bourgogne, 2017)

Ce qui nous lie

Jean har i løpet av sitt 30-årige liv brukt de siste 10 på å reise rundt i verden. Han har kuttet alle bånd til familien og sitt barndoms Bourgogne. På sensommeren blir han kalt hjem til Frankrike for å ta farvel med sin døende far. Siden drueinnhøstingen står for døren, gir det Jean en mulighet til å gjenforenes med søskenene Juliette og Jérémie for å enes om framtiden til familiens vingård. Han vurderer imidlertid å selge sin del av eiendommen. 
Filmen følger årstidenes rytme og vinlagingsprosessen. Den veksler mellom øyeblikk av melankoli og komedie, poetisk betraktning av naturen og lykken ved å være sammen. Akkurat som livet selv!


Se på traileren:
 

La et franskkurs være vårens hyggeligste eventyr. Vi har flere kurs som passer for deg. 
Sjekk programmet med å besøke våre nettsider!