Sommerens bokprat tar deg tett på det aktuelle nyhetsbildet

Migrasjon og integrering er tema som opptar mange for tiden, og boken vi har valgt å lese – Douce France av Karine Tuil – gir et sterkt bidrag til denne debatten.

 

Bruk sommeren til å bli kjent med den franske forfatteren Karine Tuil! 
Tuils første roman (Pour le pire) ble utgitt i 2000. Et år senere fikk hun suksess med romanen Interdit, et burleskt og ironiskt portrett av en gammel jødisk mann som plutselig får vite at i henhold til Mose-lovene er han ikke jøde. I 2016 ble Karine Tuil kåret til flere av de mest prestisjefulle litteratur-prisene i Frankrike for hennes tiende roman, L’insouciance. I den males et bilde av vårt samfunn som både er nøyaktig og kompromissløst, og samtidig fryktinngytende ved sin nærkontakt med maktens irrganger og på dem som tar avgjørelsene.

Vi vil lese romanen Douce France sammen, en kort bok (110 sider) der vi blir kjent med en ung kvinne med plettfri vandel som ved en feiltakelse blir tatt for å være ulovlig innvandrer. I stedet for å protestere, tar hun av nysgjerrighet til seg den tillagte identiteten, som rumener uten dokumenter, og blir sendt til en interneringsplass i Paris-regionen. Der oppdager hun en annen verden! 

BOKPRAT B1

  • torsdager kl. 15:00-16:30 
    fra 5. juli til 2. august
    5 kurssamlinger – 1650 NOK
  • tirsdager kl. 18:30-20:00
    fra 10. juli til 7. august
    5 kurssamlinger – 1650 NOK
     

Påmelding