FILMTIPS – En dypt rørende film om adopsjonsprosessen

Strøm franske filmer med Deichman

Med lånekortet ditt fra Deichman har du tilgang til bibliotekets egen filmstrømmetjeneste, Filmoteket.
Der kan du strømme opptil 4 filmer gratis i måneden. Og den gode nyheten er at de har et godt utvalg av franske filmer! 

Her er lenkenhttps://filmoteket.no/
Du bare skroller nedover på hjemmesiden til du finner kategorien franske filmer.

Denne uken har Thierry plukket ut filmen Pupille (I trygge hender):

«Jeg har valgt en vakker og rørende film om den vanskelige starten på livet som venter et barn hvis mor forsvinner rett etter fødselen. Det er en film om menneskene som engasjerer seg for barns velferd. Filmen handler også om morskjærlighet og den lange og krevende veien mot adopsjon.»

 

LES VÅRE FORRIGE FILMTIPS


Pupille (I trygge hender)

Plakat til den franske filmen Pupille (I trygge hender)

Et nytt liv starter i Brest i Frankrike, men den unge moren har ikke kapasitet til å ta ansvar for sin lille gutt og bestemmer seg for at han skal adopteres bort. Hun har to måneder for å ombestemme seg og barnevernstjenesten må midlertidig gi babyen et sted å bo, og viktigst av alt, to armer og et stor hjerte for å gi ham omsorg. Ikke lang borte har Alice (41) vært i søknadsprosessen for å adoptere i flere år, og føler seg klar til gi et barn kjærlighet.

«Regissør Jeanne Herry beskriver prosessen med stor oppmerksomhet for detaljer og mye varme overfor alle involverte» skrev Aftenposten da filmen ble utgitt. Herry filmer det sårbare på en sensitiv og fin måte. Vi følger alle dem som er rundt den nyfødte og som først og fremst prøver å beskytte ham. Vi følger også Alices håpefulle, forventingsfulle og krevende prosess. Skuespillernes utmerkede prestasjoner gir denne rørende fortellingen sannhet og stryke.


Se på traileren:

La et franskkurs være årets hyggeligste eventyr. Vi har flere kurs som passer for deg. 
Sjekk programmet ved å besøke våre nettsider!