Franske godbiter | uke 17

Sjekk hva Atelier24s lærere har plukket ut for deg!

Hver uke plukker Atelier24s lærere ut noen kurs, bøker, filmer, podkaster eller andre franske godbiterDette er forslag som gir deg muligheter til å lære fransk, øve til eller til å bli bedre kjent med Frankrike og andre fransktalendekulturer.

COURT-MÉTRAGE | KORTFILM

colette, en rørende dokumentar

Rørende dokumentar

COLETTE – Anthony Giacchino (2020)

Denne korte dokumentaren forteller historien til 90 år gamle Colette, en av de siste gjenlevende fra den franske motstandsbevegelsen. Hun konfronterer sin fortid ved å besøke den nazistiske konsentrasjonsleiren i Tyskland der hennes bror, Jean-Pierre, ble drept. Colette reiser til Tyskland sammen med Lucie, en ung historiestudent. 

Her kan du se filmen med engelske undertitler!

PODCAST | PODKAST

Podcast, Edouard Baer

Underholdende radioprogram [B2/C1]

LES AVENTURES D'EDOUARD BAER ET JACK SOUVANT – France Inter

Hos Atelier24 synes vi at Edouard Baer er en av de mest sjarmerende personlighetene i den franske underholdningsverden. Med skarp ironi og blikk for det menneskelige, har han skapt en energisk, morsom og absurd podkast. 

 

UN LIVRE | EN BOK

Une nouvelle vie, Françoise Bourdin

Nytt bokprat-kurs [A2/B1]

UNE NOUVELLE VIE – Françoise Bourdin

Neste uke inviterer Emmanuel til et nytt bokprat-kurs. Gruppen vil lese Une nouvelle vie av Françoise Bourdin og bli kjent med Alban Espérandieu, hvis liv snus på hodet etter en ulykke som gjør at han må gi opp karrieren som pilot. Den sjarmerende flykapteinen bestemmer seg for å forlate Paris og flytte tilbake til barndomshjemmet i Trouville. Françoise Bourdin (68) har utgitt et førtitalls romaner og er blant de bestselgende forfatterne i Frankrike. 

Les mer om kurset...

 

CHANSON | VISESANG

Birkin Symphonique

Hyllest til Gainsbourg og hans univers

JANE BIRKIN – SYMPHONIQUE

Siden Gainsbourgs død i mars 1991 har Jane Birkin utrettelig hyllet hans univers. Han skrev noen av sine vakreste tekster for henne og i denne symfoniske versjonen kommer deres subtile skjønnhet til sin rett. Birkins skjøre stemme og musikalske eleganse finner her en magisk ramme. (foto © Jérémy Kergoulay CC)

 

La et franskkurs være vårens hyggeligste eventyr. Vi har flere kurs som passer for deg. 
Sjekk programmet med å besøke våre nettsider!