Godt nytt år | Start 2023 med et franskkurs!

Bonne année 2023 à tous ! Thierry, Hélène og Emmanuel ønsker deg et godt nytt år!

Vi ser fram til å ta imot deg til en ny sesong fylt med læreglede, spennende samtaler og en variert rekke av franske opplevelser. Denne uken presenterer hver av oss ett av sine kurs. Du finner også en artikkel om våre bokprat-kurs og vi fortsatt presenterer fransktalende filmer som kan sees for tiden og andre kulturtips.  [Vi oppdaterer våre tips to ganger i uken.]

Vårsemesteret | Kurslisten
Sjekk hvilket program Atelier24s team er laget for deg

Brosjyre for vårsemesteret 2023

Et bredt og variert tilbud >


Vi har noe for enhver smak og alle nivå. Bli med!

I januar åpner vi et nytt kurssted i Oslo. I tillegg til Torggata og Bygdøy allé vil vi nå ta imot deg i det hyggelige strøket Bogstadveien/Homansbyen. Vårt kurslokale ligger i etasjen over Glasmagasinet med fin utsikt mot Josefines gate og Hedgehaugsveien, noen få meter fra Brasserie Blanche. Busslinje 21 og trikken stopper rett ved døren.

Les brosjyren >

« Jeg vil gjerne snakke med mine naboer når jeg er i Frankrike. »
HÉLÈNE ANBEFALER:

Hélène

FRANSK FOR SENIORER
Senior 2 | 
Hverdagsfransk

Daglige situasjoner

onsdager kl. 10:45-12:00
18.01.2023 | 15.03.2023 (8 økter)
Bygdøy allé, Oslo


I januar kommer vi til Frogner med et trivelig franskkurs for seniorer der du vil lære å beherske daglige situasjoner (snakke med naboene eller svigerfamilie, ha en liten prat i en butikk, bli kjent med en ny person).

Dette kurset passer perfekt for deg som er over et begynnernivå og har et grunnleggende nivå i grammatikk, men har behov for å øke ditt ordforråd og å tilegne deg nye grammatikkferdigheter. Bli med på kurset!

mer info og påmelding

« Jeg vil bli kjent med Frankrike og dets vakre regioner. »
THIERRY ANBEFALER:

thierry

TEMAKURS B1
Reise (i den fransktalende verden)

onsdager kl. 10:15-11:45
18.01.2023 | 22.03.2023 (9 økter)
Torggata, Oslo


Liker du å reise, å bli kjent med nye steder? Er du interessert i vakre slott, fin natur, gastronomi eller litt historie? Da er dette kurset for deg. Med gruppen tar vi en slags virtuell reise i Frankrike (eller andre fransktalende land).

Vi vil bruke videoer, artikler, utdrag fra filmer for å bli bedre kjent med en region og dets turistiske perler. Vi vil lære litt om det som skjedde der gjennom tidene, hva er de kulinariske spesialitetene, finnes det noen kjente forfattere? Jeg ser fram til å ta imot deg.

mer info og påmelding

« Jeg vil delta spontant i en samtale med franske venner. »
EMMANUEL ANBEFALER:

Emmanuel

FRANSK FOR SENIORER
Senior 3 | 
Uttrykk dine meninger 

Progresjon (1)
mandager kl. 13:00-14:30
16.01.2023 | 22.03.2023 (9 økter)
Bogstadveien, Oslo


I januar gleder jeg meg til å ta imot dere i våre nye lokaler i Bogstadveien. Der holder jeg et kurs for deg som allerede kan delta på enkle samtaler, men har lyst å komme videre og uttrykke deg spontant om ulike temaer.

Vi vil snakke som mye som mulig og også utvikle dine kunnskaper i fransk grammatikk. For å støtte fremgang og øve hjemme bruker vi en lærebok. Jeg ser fram til å se deg.

mer info og påmelding

Er du en bokelsker? Bli med ett av våre bokprat-kurs!

Et bokprat-kurs er et hyggelig konversasjonskurs der du utvikler dine franskkunskaper ved å lese en bok. Hver uke leser du noen kapitler eller sider hjemme og disse blir utgangspunkt for diskusjonen i gruppen. Fire nye bokprat-kurs starter i januar.

Le premier homme av Camus


Albert Camus
Le premier homme
onsdager kl. 17:00-18:30
kursstart: 25. januar

Torggata, Oslo

mer info

Boken Clara lit Proust


Stéphane Carlier
Clara lit Proust
tirsdager kl. 10:30-12:00
kursstart: 17. januar

Torggata, Oslo

påmelding

Boken Vivre vite


Brigitte Giraud
Vivre vite
mandager kl. 15:45-17:15
kursstart: 16. januar

Bogstadveien, Oslo

påmelding

Boken Paris Mille Vies


Laurent Gaudé
Paris, mille vies
mandager kl. 10:45-12:00
kursstart: 6. februar

Torggata, Oslo

mer info

PÅ KINO | AU CINEMA
Tre fransktalende filmer er på kino for tiden. Close ble kåret til 2022s beste film av Aftenposten.

plakat til filmen Close

En film om den smertefulle slutten på et barndomsvennskap
Close

en film av Lukas Dhont (2022)
med Eden Dambrine, Gustav de Waele, Émilie Dequenne, Léa Drucker


Trettenåringene Léo og Rémi er bestekamerater som sammen nyter friheten som sommerferien gir dem. Når høsten kommer, starter de på ungdomsskolen, og da blir plutselig to gutter som holder hverandre i hånden, sett på med mistenksomme øyne. «Er de et par?» spør jentene i klassen. Situasjonen plager Léo som begynner å trekke seg unna og å gå sine egne veier, noe Rémi ikke forstår.

Close er den andre filmen av den belgiske regissøren Lukas Dhont som fikk stor oppmerksomhet med sin debutfilm Girl. Den er en vakker og innsiktsfull skildring av hvordan det nære vennskapet mellom to gutter endrer seg når de går inn i puberteten. Den handler også om skolen som arena for makt og sosiale motsetninger. Filmen fikk Cannes-juryens Grand Prix i år og ble kåret årets beste film av Aftenposten.

Mer info om filmvisningene  >

Plakat til filmen Plus que jamais

En vakker film om friheten til å velge sin siste reise i livet
Plus que jamais (Hélène og Mathieu)
en film av Emily Atef (2022)
med Vicky Krieps, Gaspard Ulliel, Bjørn Floberg


Hélène og Mathieu lever et lykkelig og hektisk liv sammen i Bordeaux. Men når Hélène blir alvorlig syk, bestemmer hun seg for å reise alene til Norge for å finne fred og setter dermed forholdet til Mathieu på prøve.

Skuespillerne briljerer i denne usentimentale og dypt rørende filmen om hvilke valg man gjør i livet og kjærligheten når man vet at man ikke har lenge igjen å leve. Bjørn Floberg (Ut og Stjæle Hester) spiller mannen som Hélène oppsøker i Norge i letingen etter en ny retning i livet. Vicky Krieps spiller Hélène, og den franske filmstjernen Gaspard Ulliel (Saint-Laurent, Sibyl, Juste la fin du monde) spiller Mathieu. Ulliel døde i en ski-ulykke etter at filmen var ferdig innspilt, og dette ble hans siste rolle. Filmen er regissert av Emily Atef, og filmmusikken er komponert av norske Jon Balke. Store deler av Hélène og Mathieu ble spilt inn ved Hjørundfjorden i Møre og Romsdal. – Omtale fra nfkino.no

Mer info om filmen og forestillingen >

Plakat til filmen "Un beau matin"

Et vakkert portrett av en kvinne revet mellom tristhet og håp
Un beau matin (En vakker morgen)
en film av Mia Hansen-Løve (2022)
med Léa Seydoux, Melvil Poupaud, Pascal Greggory, Nicole Garcia


Siden mannen hennes døde, har Sandra stort sett konsentrert seg om jobben og datteren på ti år. I løpet av kort tid skjer det store forandringer i livet hennes. Parallelt med at hennes far, en forhenværende og høyt respektert filosofiprofessor, blir stadig dårligere av en Alzheimer-aktig sykdom, innleder hun et forhold med den gifte Clément. Der forholdet til den en gang så ressurssterke faren svinner hen, utvikler forholdet til Clément seg sakte, men sikkert til noe som kan bli både sterkt og varig.

Fransk-danske Mia Hansen-Løve (f. 1981) startet sin karriere i filmbransjen som skuespiller før hun debuterte som regissør med spillefilmen All Is Forgiven i 2007. Hennes filmer byr alltid på autentiske situasjoner som viser hvordan vi mennesker faktisk interagerer med hverandre, både i medgang og når livet butter imot. En vakker morgen er en av hennes beste filmer til nå, og Léa Seydoux gjør en av sine aller mest gripende rolleprestasjoner i rollen som alenemoren og tolken Sandra. – Omtale fra vegascene.no

Mer info om filmen og forestillingene >

Her finner du noe tips for denne uken eller senere. Det kan være fransk-relatert, en hyllest til frankofoni eller noe som vi synes bidrar positivt til å styrke mangfoldet i Oslo.

eiffeltårnet, paris om natten


LITTERATUR
Café littéraire d'Atelier24
13. januar 2023 – 17h30
Thierry og Emmanuel har plukket ut tre franske bøker! De vil fortelle litt om forfatterne og lese utdrag. En fin anledning til å lytte til franske tekster.
Sentralen, Oslo
Info og billetter > 

Susanna Wallumrød | foto: Martin Rustad Johansen & Stine Heimsvik


KONSERT
Susanna, Baudelaire og KORK
20. januar 2023 – kl. 19:30
Opplev Susanna Wallumrøds tonesetting av Charles Baudelaires dikt fremført med hele landets orkester, KORK.
Bærum Kulturhus
Info og billetter > 

Django Reinhardt


MUSIKK
Djangofestivalen
26.-28. januar 2023
Djangofestivalen i Norge er den eldste festivalen i sitt slag, og ble arrangert for første gang i 1980.
Cosmopolite, Oslo
Info og billetter > 

La et franskkurs være årets hyggeligste eventyr. Vi har flere kurs som passer for deg. 
Sjekk programmet med å besøke våre nettsider!