Uke 07-08 | Våre kulturtips

Velkommen til vår kulturelle nyhetsbrev! Hver toukersperiode plukker vi ut noen filmer, podkaster, bøker eller andre kulturelle godbiter til deg. Denne gangen inkluderer utvalget den nye komedien Les choses simples, en fortryllende reise til Menton på den vakre Côte d'Azur, og en fengslende sang av Clara Ysé. Vi håper at du finner inspirasjon og glede!

LITTERATUR

Café littéraire, Norli Universitetsgata


Neste Café littéraire >
Lørdag 20. april, 13:00
Norli Universitetsgata

Universitetsgata 22-24, Oslo
Gratis adgang – Påmelding nødvendig.

Meld deg på

LES CAFÉS LITTÉRAIRES D'ATELIER24

Tusen takk for at så mange av dere kom til vårt Café littéraire den 10. februar hos Norli Universitetsgata! Det var fantastisk å dele vår felles interesse for litteratur. Det er nettopp deres entusiasme og engasjement som gjør disse treffene så verdifulle.

Vi gleder oss til neste gang vi møtes. Ha flotte lesestunder frem til da!

FILM

La fine fleur


Mandag 26. februar, 17:00
Kinoteket – Deichman Majorstuen

Harald Hårfagres gate 2, Oslo

MANDAGSFILM
En gang i måneden inviterer Atelier24 til en gratis filmvisning i samarbeid med Deichman Majorstuen.


La fine fleur (2021)
en film av Pierre Pinaud
med Catherine Frot, Melan Omerta, Fatsah Bouyahmed

Eve Vernet var en anerkjent rosedyrker. I dag står gartneriet hennes på randen av konkurs, klart til å bli kjøpt opp av en mektig konkurrent. Eves lojale sekretær tror hun har funnet en løsning ved å ansette tre arbeidsledige, helt uten hagekompetanse.

La fine fleur er en sjarmerende komedie. Filmen utforsker temaer som tradisjon kontra modernitet, konkurranse i en stadig skiftende verden, samt personlige og familiære utfordringer.

Franskkurs, Atelier24, Brosjyre

Vårprogrammet
(oppdatert den 20. februar 2024)
Har du bestemt deg for å starte eller fortsette med fransk i år, eller kanskje friske opp gamle franskkunnskaper? Vi har et variert kurstilbud, og teamet vårt er her for å undervise og veilede deg. Bruk lenken her for å lese den digitale versjonen av vårens brosjyre.

Trenger du hjelp til å finne ut hvilket kurs som ville passe best for deg, møt en av våre lærere for en uforpliktende samtale.

Kontakt oss

PÅ KINO
Du kan se Les amants du Pont-Neuf av Léos Carax, en ekte klassiker. Du kan også la deg imponere av Anatomie d'une chute, som fortsetter å høste internasjonale priser (Golden Globe, Bafta) eller ta sjansen med den nye filmen Les choses simples.

Les choses simples

Les choses simples (Et enkelt liv)
en film av Éric Besnard (2023)
med Lambert Wilson og Grégory Gadebois

Vincent, suksessrik entreprenør, møter uventet på trøbbel når bilen hans bryter ned på en fjellvei. Pierre, som lever isolert i vakker natur, hjelper ham og tilbyr gjestfrihet. Dette møtet utfordrer deres overbevisninger, og de finner glede i hverandres selskap. Lever de egentlig de livene de ønsker

Publikum i Frankrike tok godt imot filmen for dens dynamiske skuespillerduell, men kritikerne var splittet over det forutsigbare manuset.
Ta en titt selv og se hva du tenker!
Mer info om filmvisningene >

Plakat, Les amants du Pont-Neuf

Les amants du Pont-Neuf
en film av Léos Carax (1991)
med Juliette Binoche og Denis Lavant

I Paris, 1989, finner Alex, en hjemløs, tilflukt på Pont Neuf under restaurering. Her møter han Michèle, og en gnist tennes mellom dem. Deres lidenskap kulminerer under feiringen av den franske revolusjonens 200-årsjubileum.

De elskende på Pont Neuf forteller om kjærlighet mot alle odds, blandet med eksistensialisme og svart humor. Léos Carax utforsker kjærlighetens kraft gjennom Alex og Michèles intense forhold, i en film som vever sammen sosiale temaer med romantikk.
Filmen vises på cinemateket. Mer info om filmvisningene >

Anatomie d'une chute

Fritt Fall (Anatomie d'une chute)
en film av Justine Triet (2023)
med Sandra Hüller

Sandra, Samuel og deres 11 år gamle sønn Daniel har bodd i et avsidesliggende fjellområde det siste året. En vinterdag blir Samuel funnet død i snøen utenfor hytta. En etterforskning starter og det er vanskelig å vite om han tok sitt eget liv eller ble drept. Hva er egentlig sannheten? Sandra blir tiltalt, og vi følger rettssaken hennes hvor Daniel føler han er fanget i midten i en disseksjon av foreldrenes forhold.

Fritt Fall er en strålende fransk thriller som med et sylskarpt manus skildrer den komplekse naturen i rettssaken og lar oss følge de mange linjene mellom teorier om manipulasjon, beretninger i stadig utvikling og upålitelige fortellere. En film med en fantastisk prestasjon av Sandra Hüller.
Mer info om filmvisningene på Nordisk Film Kino >
Mer info om filmvisningene på Vegascene >

TURISME
Menton, kjent som perlen på den franske rivieraen, ligger nær grensen til Italia. Byen skilter med et unikt mikroklima som gjør det til et perfekt sted for et mangfold av planter og blomster, noe som er tydelig i byens mange hager og parker.

Les Colombières
Menton, Côte d'Azur

Bli kjent med Les Colombières, en skjult skatt i Menton, tegnet av Ferdinand Bac. Fullført i 1927, er den praktfulle villaen fullstendig utformet som et kunstverk, bestående av flere rom dekorert med Bac sine malerier, innredet med hans sans for interiørdesign og kunstneriske preg, fra gulv til tak. Villaens terrasser byr på en betagende utsikt over det azurblå Middelhavet, et panorama du sent vil glemme. 

 

MUSIKK
Bli kjent med Clara Ysé!

L'étoile
Clara Ysé (2023)
Extrait
de l'album
Oceano Nox 

I september sist, ble Oceana Nox, det fantastiske debutalbumet til Clara Ysé, utgitt. I et intervju gitt til nettstedet La Face B, uttalte Clara Ysé om sangen L'étoile: «Det er en sang som forteller om hvordan kjærligheten fortsetter å hjemsøke oss etter at noen forsvinner. Den henvender seg til de vi elsker og mister, men som fortsatt lyser opp og leder oss i livet, som himmellegemer.»

Tu m'as promis qu'il y avait une étoile
Pour chacun dans le ciel et que si tu l'appelles
Elle t'accompagnera

La et franskkurs være årets hyggeligste eventyr. Vi har flere kurs som passer for deg. 
Sjekk programmet med å besøke våre nettsider!