FILMTIPS – La deg strande i Vardas univers

Strøm franske filmer med Deichman

Med lånekortet ditt fra Deichman har du tilgang til bibliotekets egen filmstrømmetjeneste, Filmoteket.
Der kan du strømme opptil 4 filmer gratis i måneden. Og den gode nyheten er at de har et godt utvalg av franske filmer! 

Her er lenkenhttps://filmoteket.no/
Du bare skroller nedover på hjemmesiden til du finner kategorien franske filmer.

Denne uken har Thierry plukket ut filmen Visages, villages (Faces, Places):

De kjempende uttrykker ungdommens bekymring over verdens kaotiske tilstand. Filmen åpner i lekne komedielandskaper, men endrer karakter til et medrivende overlevelsesdrama..

 

LES VÅRE FORRIGE FILMTIPS


Les plages d'Agnès (The beaches of Agnès)

plakat til filmen Les plages d'Agnès av Agnès Varda

dokumentar av Agnès Varda (2008)

Agnès Varda (1928–2019) er en av de viktigste franske filmskaperne. Hun startet sin karriere på 1950-tallet, og var den gang sterkt knyttet til den nyskapende franske filmbevegelsen nouvelle vague, «den nye bølgen». I mer enn 60 år lagde hun både fiksjonsfilmer og dokumentarer. Blant hennes mest kjente verker finner vi filmperler som Clé de 5 à 7 (1961), Sans toit, ni loi (Vagabond, 1985), Les glaneurs et la glaneuse (2000).  .  

«Det er ingen ting som er mer spennende for meg enn å finne modeller for filmkarakterer i det virkelige liv, å filme dem… eller la være. Jeg liker å se mennesker iscenesette seg selv, lytte til hvordan de snakker, observere gestene deres, omgivelsene deres og gjenstandene som omgir dem. Man kunne si at den virkelige verden skaper sin egen film.»

I 2008, mer enn femti år etter sin debut, dykket Agnès Varda ned i egne minner og leverte et nytt mesterverk, Les plages d'Agnès. Selv når hun utforsker fortiden, forblir den innovative regissøren interessert i nåtiden. Filmen er en fantastisk mulighet til å bli kjent med hennes univers og bedre forstå hennes inspirasjonskilder. Et fascinerende puslespill; intimt, kreativt og fullt av liv!  


Se på traileren:

La et franskkurs være årets hyggeligste eventyr. Vi har flere kurs som passer for deg. 
Sjekk programmet ved å besøke våre nettsider!